Zelftest ADHD

Zelftest ADHD

Merk je dat je je moeilijk kunt concentreren en snel wordt afgeleid door je gedachten en de omgeving? Merk je dat plannen en organiseren erg moeilijk voor je zijn? Doe dan deze online zelftest om te achterhalen of je klachten te maken kunnen hebben met ADHD. Je antwoorden zijn anoniem en je krijgt de uitslag meteen na het afronden van de test. Als je een officiële ADHD test wilt, kun je je aanmelden voor ons ADHD en ADD onderzoek.

/11

Adhd test

Korte test voor ADHD en ADD

Voel je je doorgaans onrustig?

Bijvoorbeeld: gejaagd, moeite met stilzitten, friemelen, veel sporten, of bewegelijk zijn.

Heb je doorgaans de neiging eerst te doen en dan pas na te denken?

Bijvoorbeeld: dingen eruit flappen, teveel geld uitgeven, of ongeduldig zijn.

Heb je doorgaans concentratieproblemen?

Bijvoorbeeld: snel afgeleid zijn, dingen niet afmaken, snel verveeld, vergeetachtig, of chaotisch zijn.

Als je bij één van de vorige vragen ‘ja’ hebt geantwoord: heb je dit altijd gehad?

Zolang je je kunt herinneren, of het grootste deel van je leven.

Slaap je onrustig of heb je moeite met inslapen?

Ruim je zelf je kamer op, zonder dat een van je ouders daarbij helpen?

Vergeet je regelmatig iets, bijvoorbeeld het meenemen van je gymspullen

Ben je een wiebelaar, kun je niet aan tafel blijven zitten bij het eten?

Kun je wachten met iets vertellen als een van je ouders telefoneert?

Herkennen jij of je ouders jouw gedrag van jou bij anderen in de familie, of is er sprake van ADHD of andere psychiatrische aandoeningen in de familie ?

Zijn er over je specifieke zorgen geuit bijvoorbeeld door de school, de jeugdgezondheidszorg of anderen?

Schoolprestaties, extra begeleiding, moeite met sociale interactie met klas- of clubgenoten, algehele leerachterstand, specifieke beperkingen (bijvoorbeeld met lezen, schrijven of rekenen)

De test is succesvol ingevuld.

Om het resultaat te ontvangen, je naam en e-mailadres invullen.

De uitslag wordt direct gemaild.

 

Disclaimer: Hoewel de online tests van Psylicht zorgvuldig zijn samengesteld, geeft de uitslag alleen een indicatie of jouw klachten verband houden met ADHD of ADD. Dit is geen officiële diagnose, aan de uitslag kunnen geen rechten worden ontleend

Officieel ADHD en ADD onderzoek

Wij doen officieel onderzoek naar ADHD en ADD bij jongeren tot 18 jaar. Als uit het onderzoek naar voren komt dat je ADHD of ADD hebt volgt een diagnose en een adhd verklaring die vaak nodig is voor scholen en onderwijsinstellingen.

Meer weten over ons onderzoek naar ADHD en ADD?

breinscan aDHD

Nieuwsgierig geworden naar ons onderzoekspakket voor ADHD?

Lees de nieuwste wetenschappelijke inzichten over ADHD in ons Kenniscentrum

Blog posts

Laatste ADHD Bericht

Ontdek snel of jouw kind ADHD heeft – Doe nu onze ADHD-zelftest

Wil je meer inzicht krijgen in het gedrag van jouw kind en de mogelijkheid van ADHD onderzoeken? Onze kinder- en jeugdpsychologie praktijk biedt nu een snelle en handige oplossing: de ADHD-zelftest. Met deze test kun je gemakkelijk en direct een indicatie krijgen of jouw kind symptomen vertoont die wijzen op ADHD.

Kom erachter of jouw kind ADHD heeft – Doe nu onze ADHD-zelftest

Als ouder begrijpen wij dat je je zorgen maakt over de ontwikkeling en het gedrag van je kind. Het kan moeilijk zijn om te bepalen of de aandachts- en concentratieproblemen die je kind ervaart normaal zijn of dat er sprake is van ADHD. Met onze ADHD-zelftest bieden we een eenvoudige manier om meer duidelijkheid te krijgen.

Wij hebben deze zelftest ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en wetenschappelijke inzichten. De vragen in de test zijn zorgvuldig samengesteld en richten zich op de belangrijkste kenmerken van ADHD. Door de test in te vullen, krijg je een eerste indruk van de mogelijke aanwezigheid van ADHD bij jouw kind.

Ontdek het nu – Doe onze ADHD-zelftest

Onze ADHD-zelftest is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Je kunt de test online invullen op een moment dat jou het beste uitkomt. Het duurt slechts enkele minuten om de vragen te beantwoorden. Na het invullen ontvang je direct de resultaten op basis van de door jou gegeven antwoorden. Ook is het mogelijk om de uitslag per mail opgestuurd te krijgen zodat je het goed door kunt nemen.

Het is belangrijk om te weten dat deze zelftest geen officiële diagnose is, maar het kan wel een waardevolle eerste stap zijn om te bepalen of nader onderzoek wenselijk is. We staan klaar om je verder te begeleiden en eventueel vervolgonderzoek uit te voeren.

Doe nu onze ADHD-zelftest en krijg meer inzicht in het gedrag van jouw kind

Onze online ADHD ADD test geeft aan of jouw klachten mogelijk verband houden met ADHD /ADD. Let op: je mag nooit zelf een diagnose stellen.

Als jij je in de uitslag van de test herkent, kun je je afspraak maken voor een gratis verkennend gesprek bij Psylicht. Ook als jouw klachten mogelijk geen verband met houden met ADHD of ADD is het belangrijk om je klachten serieus te nemen. Er kan naar een andere oorzaak worden gezocht. Blijf in geen geval met je klachten rondlopen.