Algemeen

Zijn er wachttijden?

Bij Psylicht streven we naar een zo kort mogelijke wachttijd voor alle behandelpakketten en onderzoekspakketten. Op dit moment is er geen wachttijd. Dit betekent dat jullie kind snel bij ons terecht kan voor de nodige hulp en ondersteuning.

Wat zijn jullie contactgegevens

Wij zijn bereikbaar:
per mail: contact@psylicht.nl en
telefonisch op: 06-10107405.

Is er een verwijzing nodig?

Nee dit is niet noodzakelijk. Je kunt bij ons zowel met als zonder verwijzing terecht

Wat doet een kinder en jeugdpsycholoog?

Lees hier meer over in het blog op Psylicht. Er is een artikel opgenomen met de titel: wat doet een kinderpsycholoog?

Kan ik me mét een verwijzing aanmelden?

Met een verwijzing kun je je bij ons aanmelden

Moet ik in de regio van jullie praktijk wonen?

Nee, dat is niet nodig. We hebben klanten uit verschillende delen van het land. We zijn niet gebonden aan gemeentegrenzen. Ook is het meestal mogelijk om de behandeling online te krijgen.

Hebben jullie zwijgplicht?

Ja alle geregistreerde psychologen NIP hebben een geheimhoudingsplicht en gaan vertrouwelijk en veilig om met de informatie die jij geeft. Wij zijn gebonden aan de beroepscode. Hierin is opgenomen dat alle gesprekken vertrouwelijk zijn.

Is maatwerk mogelijk?

De behandelpakketten zijn ontwikkeld om de zorg voor iedereen betaalbaar te houden. Maatwerk is vanzelf ook mogelijk. In het verkenningsgesprek kunnen jullie je wensen aangeven. Op basis daarvan zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld, gevolgd door een prijsopgave.

Ik ben een zorgprofessional, hoe kan ik verwijzen naar Psylicht?

Voor verwijzers hebben we een specifieke pagina op onze website: www.psylicht.nl/verwijzing

Behandelingen

Welk pakket moeten we nemen?

Ga naar de keuzehulp behandelpakket advies . Onze Keuzehulp voor het ZorgPakket Advies is speciaal ontwikkeld om ouders te helpen bij het vinden van het meest geschikte behandelpakket voor hun kind. Door het beantwoorden van slechts vijf meerkeuzevragen, krijg je snel inzicht in welk pakket aansluit bij de unieke behoeften van jouw kind.

Elk kind is uniek. Het is dus logisch dat niet alle klachten precies in één pakket passen, met de keuzehulp hopen we jullie op weg te helpen. Mocht tijdens het verkenningsgesprek blijken dat een ander pakket passender is, dan zullen we dit vanzelfsprekend in overleg met jullie aanpassen.

Doen jullie ook EMDR trauma behandelingen

Ja, Bij Psylicht bieden we deze korte specialistische behandeling om trauma’s te verwerken en de klachten bij kinderen en jongeren sterk te verminderen. Meestal volstaan drie sessies om dit te bereiken. Een doorverwijzing is niet noodzakelijk. Lees meer over EMDR

Is het mogelijk om de behandeling te verlengen?

Jazeker, een pakket kunnen jullie altijd verlengen voor hetzelfde tarief per sessie.  Aangezien de pakketten zorgvuldig zijn opgebouwd is gebleken dat de behandelingsduur in de meeste gevallen voldoende is. Wel zullen we zorgvuldig kijken hoe het komt dat het gewenste effect nog niet is bereikt. Het behandeleffect gaat namelijk na het beëindigen van de behandeling nog enkele maanden door.

Kunnen we aanwezig zijn bij de behandeling?

Ja, als ouder ben je van harte welkom om aanwezig te zijn bij de behandeling van je kind. Het is zelfs wenselijk , zodat je betrokken bent bij de behandeling en goed op de hoogte blijft van de voortgang en eventuele vervolgstappen. Ook kun je als ouder waardevolle input geven over de ontwikkeling van je kind en eventuele problemen thuis. We vinden het belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de behandeling en streven naar een goede samenwerking tussen ouders, kind en behandelaar.

Hebben jullie een ervaren specialist?

Bij Psylicht stellen we de beste zorg voor onze cliënten en hun kinderen voorop. Daarom wordt elke behandeling uitgevoerd door een zeer ervaren en deskundige specialist. Zo kunnen we garanderen dat de juiste behandeling plaatsvindt.

Bieden jullie groepsbehandelingen aan?

Op dit moment bieden we nog geen groepsbehandelingen aan. We vinden het belangrijk dat onze behandelingen zo goed mogelijk aansluiten bij de individuele behoeften van elk kind. Daarom bieden we momenteel alleen individuele behandelingen aan.

Kunnen we een combinatie kiezen van onderzoek en behandeling?

Ja dit kan. We zullen wel met het onderzoek starten. Na afronding kunnen we meteen verder met de behandeling.

Tarieven en betalen

Wordt de zorg vergoed?

Nee, we hebben geen contract met de gemeente. Dit geeft ons de mogelijkheid om specialistische zorg voor iedereen toegankelijk te houden en de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Hoewel dit betekent dat onze cliënten de zorg zelf moeten betalen, biedt dit wel veel voordelen, zoals de garantie op kwalitatief hoogwaardige behandelingen en een investering in de toekomst van jullie kind.

Waarom liggen de tarieven veel lager liggen dan bij andere praktijken

De tarieven bij Psylicht zijn aanzienlijk lager dan andere praktijken en commerciële instellingen aangezien wij de zorg voor iedereen toegankelijk willen houden. Wij hebben beperkte overheadkosten en geen winstmaximalisatie als doelstelling.

Moet ik betalen als ik afzeg?

Uiteraard kan je een gemaakte afspraak gewoon afzeggen. Doe je dit 24 uur van te voren, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Afzeggen kan telefonisch, per mail of WhatsApp. Voor afspraken die korter dan 24 uur worden afgezegd, ontvang je een factuur van 50 euro.

Wat is jullie bankrekeningnummer?

Ons bankrekeningnummer is: NL77RABO0372157599

Moet ik vooraf betalen?

Nee, om de zorg betaalbaar te houden wordt er na elke sessie een factuur gestuurd.

Wat is de betaaltermijn?

De betaaltermijn is maximaal 14 dagen na de factuurdatum.

Komt er BTW op de factuur?

Nee, psychologische zorg heeft een zogenaamd BTW 0% tarief. Er komt dus geen extra BTW bovenop de op deze pagina genoemde bedragen.

Onderzoeks pakketten

Stellen jullie een diagnose?

Ja, wij hebben een drietal onderzoekspakketten. Zo nodig stellen we een officiële diagnose.

Wordt het onderzoek uitgevoerd door een specialist?

Ja zeker! Bij Psylicht vinden we het belangrijk dat onze klanten en hun kinderen de beste zorg krijgen. Daarom wordt het onderzoek altijd afgenomen door onze zeer ervaren en deskundige specialist. Zo kunnen we waardevolle informatie verkrijgen en ervoor zorgen dat er niets over het hoofd wordt gezien tijdens de afname van de test.

Kan ik als ouder aanwezig zijn?

Ja, als ouder ben je van harte welkom om aanwezig te zijn bij het persoonlijkheidsonderzoek van jouw kind. Jouw aanwezigheid kan helpen bij het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving voor jouw kind.

Wat zijn de voordelen van een onderzoekspakket?

Met een onderzoekspakket krijg je een volledig beeld van de ontwikkeling van jouw kind op verschillende gebieden, wat kan helpen bij het identificeren van eventuele problemen en het nemen van preventieve maatregelen. Bovendien zijn onderzoekspakketten voordeliger dan losse onderzoeken.

Kan ik de resultaten bespreken met de onderzoeker?

Ja, na afloop van het onderzoekspakket worden de resultaten uitgebreid met jullie besproken. De onderzoeker zal de resultaten uitleggen en eventuele vragen beantwoorden.

Hoe lang duurt een intelligentieonderzoek?

Een intelligentieonderzoek met het Breinbooster-pakket duurt gemiddeld 2 tot 3 uur, afhankelijk van de leeftijd van het kind en de complexiteit van de hulpvraag.

Wat kan ik verwachten van een intelligentieonderzoek?

Het Breinbooster-pakket geeft inzicht in de cognitieve vaardigheden van een kind of jongere, wat bijvoorbeeld kan helpen bij het bepalen van de meest geschikte school- of studiekeuze.

Hoe wordt de diagnose ADHD gesteld?

Lees verder hoe de diagnose ADHD bij kinderen gesteld

Hoe kan het Jouw Unieke Jij-pakket helpen bij de ontwikkeling van mijn kind?

Het persoonlijkheidsonderzoek in het Jouw Unieke Jij-pakket kan helpen bij het identificeren van sterke punten en uitdagingen, waardoor jouw kind zich beter bewust wordt van zichzelf en vaardigheden kan ontwikkelen om uitdagingen beter het hoofd te bieden.

 • onze unieke aanpak

  onze unieke aanpak

  Bij Psylicht zijn wij vastbesloten om deskundigheid en persoonlijke zorg voor jou samen te brengen. Wij begrijpen dat je niet onnodig lang willen wachten op de zorg die je kind nodig heeft. Wij hebben daarom een nieuwe benadering ontwikkeld waarbij jullie hulpvraag echt centraal staat. Je krijgt rechtstreeks contact met een deskundige zonder ingewikkelde procedures.

  direct aanmelden
 • Snelle hulp

  Snelle hulp

  Bij Psylicht leggen we onze focus op de kern van het probleem. In combinatie met onze persoonlijke aanpak zorgt dit voor effectievere en kortere behandeltrajecten. Bovendien heb je bij ons niet te maken met lange wachttijden of inmenging van andere hulpverleners en nemen we jouw persoonlijke visie en behoeften serieus.

  Onze werkwijze
 • Snel resultaat

  Snel resultaat

  Bij onze praktijk kiezen we bewust voor een nieuwe aanpak waarbij we samen met jullie het roer meteen stevig in handen nemen. Jullie als cliënt hebben de regie en bepalen waar de accenten in de behandeling worden gelegd. Bij ons staat jouw verhaal centraal! Alles is erop gericht om te zorgen dat jullie kind zich snel beter voelt en sterker in het leven staat.

  Behandel pakketten
 • Onderzoeks pakketten

  Onderzoeks pakketten

  Op zoek naar manieren om je kind beter te begrijpen en te ondersteunen? Een psychologisch onderzoek kan waardevolle inzichten bieden die daarbij helpen.

  Onderzoeks pakketten
 • Meer weten over ADHD, autisme, trauma's of angsten?

  Meer weten over ADHD, autisme, trauma’s of angsten?

  Meer informatie vind je in ons kenniscentrum.

  Kenniscentrum
Hebben wij een verwijzing nodig van de huisarts of een specialist?

Nee dit is niet noodzakelijk. Je kunt bij ons zowel met als zonder verwijzing terechtPsylicht kinder en jeugdpsychologie nieuw vennep. Kids and parents walking through grainfield happy