Welkom bij psylicht

Specialist in intelligentieonderzoek

IQ onderzoek binnen een week

Ontdek het potentieel

Ben je nieuwsgierig naar de intelligentie van je kind? Wil je weten of er sprake is van Hoogbegaafdheid of een leerstoornis? Of ben je op zoek naar een diepgaande analyse van zijn of haar cognitieve vaardigheden?

De IQ onderzoeken

Wij bieden twee onderzoeken: Breinscan Basis en Breinbooster Uitgebreid

Breinscan

Officiële WISC-V test

Het onderzoek wordt verricht door een geregistreerd kinder- en jeugdpsycholoog

Je ontvangt een officieel testrapport met de scores

De testafname duurt ongeveer 1,5 uur

Kies voor deze optie als je:

Nieuwsgierig bent naar je intelligentie – Je opleidingsrichting wilt bepalen – Informatie voor de onderwijsinstelling of een indicatiestelling

Kosten: €250,-

Breinbooster

Hetzelfde als Breinscan verder:

Officiële WISC-V test inclusief alle subtests

Diepgaande cognitieve analyse

Uitgebreid onderzoeksrapport met persoonlijk advies

Je bespreekt de resultaten uitgebreid met de specialist

De testafname duurt ongeveer 2,5 uur

Kies voor deze optie als je:

Meer wilt weten over sterke en zwakke punten – Vermoedens hebt van hoogbegaafdheid – Behoefte hebt aan een persoonlijk advies over leerproblemen of onderpresteren – Opleidings- en carriereadvies

Kosten: €550,-

download informatiebrochure

Maak nu een afspraak

Bij Psylicht bieden we intelligentieonderzoek nu ook zonder doorverwijzing en wachttijd aan. In de meeste gevallen heb je de uitslag al binnen een week. Wacht niet langer, vul je mailadres in en maak direct een afspraak.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Ik wil een afspraak maken voor:

Intelligentieonderzoek bij jongeren

Een intelligentieonderzoek geeft waardevolle informatie over de vaardigheden van je kind, zoals het denkvermogen, geheugen, probleemoplossend vermogen en taalvaardigheid. Dit onderzoek biedt belangrijke informatie over de sterke punten van je kind en waar nog verbetering mogelijk is.

Wij hebben veel ervaring in het uitvoeren van onderzoek naar intelligentie en hoogbegaafdheid.

In onze praktijk voelt je kind zich snel vertrouwd en kan hij of zij optimaal presteren.

Wat is een Intelligentieonderzoek bij jongeren?

Een intelligentieonderzoek is een manier om te meten hoe goed je kind kan denken, onthouden, oplossen en praten. Het onderzoek bestaat uit verschillende soorten opdrachten, zoals puzzels, plaatjes, verhalen en vragen.

Het onderzoek duurt ongeveer twee tot drie uur en wordt in tegenstelling tot veel andere praktijken afgenomen door een erkend registerpsycholoog.

Het onderzoek vindt plaats in onze praktijk, waar je kind zich snel vertrouwd voelt. We beginnen met een kennismakingsgesprek, waarin we uitleggen wat we gaan doen en wat je kind kan verwachten. Daarna gaan we aan de slag met de opdrachten.

We houden rekening met het tempo, de concentratie en de stemming van je kind. We geven je kind complimenten en aanmoediging. We zorgen ervoor dat je kind het onderzoek leuk en interessant vindt.

Wat komt er uit een Intelligentieonderzoek?

Een intelligentieonderzoek kan je helpen om je kind beter te begrijpen. Het onderzoek laat zien wat de sterke en minder sterke kanten van je kind zijn. Zo kun je zien waar je kind extra hulp of juist uitdaging nodig heeft. Je kunt ook zien of je kind (hoog)begaafd is. Dat betekent dat je kind erg intelligent is en creatief kan denken. Sommige (hoog)begaafde kinderen hebben speciale aandacht nodig om zich goed te ontwikkelen en zich prettig te voelen.

Waarom Psylicht voor een Intelligentieonderzoek?

Wij bieden meer dan een alleen intelligentiescore. Wij onderzoeken je kind met aandacht voor de mogelijke invloed van faalangst, ADHD, trauma, autisme of andere factoren. We hebben veel ervaring in het uitvoeren van intelligentieonderzoek, waardoor we verder kijken dan alleen de cijfers.

Wij bieden meer dan een alleen intelligentiescore. Wij onderzoeken je kind met aandacht voor de mogelijke invloed van faalangst, ADHD, trauma, autisme of andere factoren. We hebben veel ervaring in het uitvoeren van intelligentieonderzoek, waardoor we verder kijken dan alleen de cijfers.