Welkom bij psylicht

Specialist in intelligentieonderzoek bij jongeren

IQ onderzoek binnen een week

Ontdek het potentieel

Ben je nieuwsgierig naar de intelligentie van je kind? Wil je weten of er sprake is van Hoogbegaafdheid of een leerstoornis? Of ben je op zoek naar een diepgaande analyse van zijn of haar cognitieve vaardigheden?

De IQ onderzoeken

Wij bieden twee onderzoeken: Breinscan Basis en Breinbooster Uitgebreid

Breinscan

Officiële WISC-V (of tot 7 jaar de WPPSI-IV) test

Het onderzoek wordt verricht door een geregistreerd kinder- en jeugdpsycholoog

Je ontvangt een officieel testrapport met de scores

Je bespreekt de resultaten telefonisch met de specialist

De testafname duurt ongeveer 1,5 uur

Kies voor deze optie als je:

Nieuwsgierig bent naar je intelligentie – Vermoedens hebt van hoogbegaafdheid – Je opleidingsrichting wilt bepalen – Informatie voor de onderwijsinstelling of een indicatiestelling

Kosten: €250,-

Breinbooster

Hetzelfde als Breinscan verder:

Officiële WISC-V (of tot 7 jaar de WPPSI-IV) test inclusief alle subtests

Diepgaande cognitieve analyse

Uitgebreid onderzoeksrapport met persoonlijk advies

Je bespreekt de resultaten uitgebreid met de specialist

De testafname duurt ongeveer 2,5 uur

Kies voor deze optie als je:

Meer wilt weten over sterke en zwakke punten – Vermoedens hebt van hoogbegaafdheid – Behoefte hebt aan een persoonlijk advies over leerproblemen of onderpresteren – Opleidings- en carriereadvies

Kosten: €550,-

Informatiebrochure lezen

Maak nu een afspraak

Bij Psylicht bieden we intelligentieonderzoek nu ook zonder doorverwijzing en wachttijd aan. In de meeste gevallen heb je de uitslag al binnen een week. Wacht niet langer, vul je mailadres in en maak direct een afspraak.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Ik wil een afspraak maken voor:

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van jullie praktijk?

Wij bieden meer dan een alleen intelligentiescore. Wij onderzoeken je kind met aandacht voor de mogelijke invloeden op het onderzoek zoals bijvoorbeeld faalangst of hoogbegaafdheid. We hebben veel ervaring in het uitvoeren van intelligentieonderzoek, waardoor we verder kijken dan alleen de cijfers. Ook wordt het onderzoek bij ons afgenomen door een registerpsycholoog, bij veel andere praktijken en instellingen zijn dit assistent psychologen met minder ervaring.

Waarom zijn jullie zo veel goedkoper dan andere instellingen?

Wij vinden het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid krijgt tot een officieel Intelligentieonderzoek, winstmaximalisatie is geen doelstelling van ons.

Hoe gaat het onderzoek?

Het onderzoek vindt plaats in onze praktijk, waar je kind zich snel vertrouwd voelt. We beginnen met een kennismakingsgesprek, waarin we uitleggen wat we gaan doen en wat je kind kan verwachten. Daarna gaan we aan de slag met de opdrachten. We houden rekening met het tempo, de concentratie en de stemming van je kind. We geven je kind complimenten en aanmoediging. We zorgen ervoor dat je kind het onderzoek leuk en interessant vindt.

Waarom een IQ onderzoek?

Een intelligentieonderzoek kan je helpen om je kind beter te begrijpen. Het onderzoek laat zien wat de sterke en minder sterke kanten van je kind zijn. Zo kun je zien waar je kind extra hulp of juist uitdaging nodig heeft. Je kunt ook zien of je kind (hoog)begaafd is. Dat betekent dat je kind erg intelligent is en creatief kan denken. Sommige (hoog)begaafde kinderen hebben speciale aandacht nodig om zich goed te ontwikkelen en zich prettig te voelen.

Wat is de wachttijd?

Meestal nemen we het onderzoek af binnen een tot twee weken.

Wat zijn de kosten van het onderzoek?

Intelligentie onderzoek breinscan kost € 250 en breinbooster € 550. Dit bedrag is inclusief alle stappen van het onderzoek, de rapportage en het adviesgesprek.

We wonen niet in de buurt, hoe vaak moeten we voor de test langskomen?

Onze intelligentieonderzoeken voor jongeren tot 18 jaar worden persoonlijk afgenomen door een K&J-registerpsycholoog. Door de lage prijs, de snelle testafname en de snelle uitslag trekken wij cliënten uit het hele land aan. Het is voor hen prettig dat de test in één keer wordt afgenomen.

Welke IQ tests nemen jullie af?

Wij nemen de officiële WISC-V intelligentietest af bij jongeren tot 18 jaar. Bij jongeren tot 7 jaar de officiële WPPSI-IV.

Kunnen we dit onderzoek gebruiken voor school / onderwijsinstelling?

Ja, uit ons onderzoek volgt een officiële IQ score met rapportage, die door scholen of onderwijsinstellingen gebruikt kan worden

Stellen jullie het IQ officieel vast?

Ja, als geregistreerd K&J registerpsycholoog ben ik bevoegd tot het officieel vaststellen we het intelligentie niveau.

Hoe lang duurt het voordat we de uitslag krijgen?

In de meeste gevallen bespreken we de uitslag binnen een week. Ook ontvangen jullie dan een officieel IQ onderzoeksrapport.

Hoe lang duurt een intelligentieonderzoek?

Een intelligentieonderzoek duurt gemiddeld 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van de pakketkeuze

Wordt het onderzoek uitgevoerd door een specialist?

Ja zeker! Bij Psylicht vinden we het belangrijk dat onze klanten en hun kinderen de beste zorg krijgen. Daarom wordt het onderzoek altijd afgenomen door onze zeer ervaren en deskundige specialist. Zo kunnen we waardevolle informatie verkrijgen en ervoor zorgen dat er niets over het hoofd wordt gezien tijdens de afname van de test.

Kan ik als ouder aanwezig zijn?

Ja, als ouder ben je van harte welkom om aanwezig te zijn bij het onderzoek van jouw kind. Ook kun je plaatsnemen in de wachtruimte als dat prettiger is.

Wij vermoeden hoogbegaafdheid, is het breinscan onderzoek passend?

Ja het breinscan onderzoek geeft een indicatie van hoogbegaafdheid. Als sprake blijkt van hoogbegaafdheid adviseren wij een aanvullend breinbooster pakket. De kosten van het breinbooster pakket worden dan verlaagd met de kosten van breinscan onderzoek.

Kan ik de resultaten bespreken met de onderzoeker?

Ja, na afronding van het onderzoek worden de resultaten uitgebreid met jullie besproken. De onderzoeker zal de resultaten uitleggen en eventuele vragen beantwoorden.

Krijgen we een verslag?

Ja na het onderzoek volgt een digitale rapportage in pdf formaat met een officiële vaststelling van de intelligentie.

De WISC-V is al afgenomen, kunnen we dit nog een keer doen?

Als de WISC-V recentelijk is afgenomen kan dat niet nogmaals. Wel is het zo dat we het IQ onderzoek kunnen uitbreiden met extra subtests. Mocht de WISC-V langere tijd geleden zijn afgenomen, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is het verschil tussen de WISC-V en de WPPSI-IV?

De WPPSI-IV wordt afgenomen bij kinderen tot 7 jaar en de WISC-V bij jongeren tot 18 jaar.

Doen jullie ook onderzoek naar ADHD of Autisme?
Hoe neem ik contact met jullie op?

Je kunt bellen op 06 – 10 10 74 05 of mailen op contact@psylicht.nl

Intelligentie onderzoek bij jongeren

Een intelligentieonderzoek geeft waardevolle informatie over de vaardigheden van je kind, zoals het denkvermogen, geheugen, probleemoplossend vermogen en taalvaardigheid. Dit onderzoek biedt belangrijke informatie over de sterke punten van je kind en waar nog verbetering mogelijk is.

Wij hebben veel ervaring in het uitvoeren van onderzoek naar intelligentie en hoogbegaafdheid.

In onze praktijk voelt je kind zich snel vertrouwd en kan hij of zij optimaal presteren.

Wat is een Intelligentie onderzoek bij jongeren?

Een intelligentieonderzoek is een manier om te meten hoe goed je kind kan denken, onthouden, oplossen en praten. Het onderzoek bestaat uit verschillende soorten opdrachten, zoals puzzels, plaatjes, verhalen en vragen.

Het onderzoek duurt ongeveer twee tot drie uur en wordt in tegenstelling tot veel andere praktijken afgenomen door een erkend registerpsycholoog.

Het onderzoek vindt plaats in onze praktijk, waar je kind zich snel vertrouwd voelt. We beginnen met een kennismakingsgesprek, waarin we uitleggen wat we gaan doen en wat je kind kan verwachten. Daarna gaan we aan de slag met de opdrachten.

We houden rekening met het tempo, de concentratie en de stemming van je kind. We geven je kind complimenten en aanmoediging. We zorgen ervoor dat je kind het onderzoek leuk en interessant vindt.

De WISC-V en de WPPSI-IV

De Wechsler Intelligence Scale for Children – Fifth Edition (WISC-V) en de Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence – Fourth Edition (WPPSI-IV) zijn toonaangevende intelligentietests voor het meten van cognitieve vaardigheden bij kinderen. De WISC-V, gericht op kinderen van 6 tot 18 jaar, biedt een uitgebreide evaluatie van intellectuele capaciteiten door verschillende cognitieve gebieden te onderzoeken, zoals verbaal begrip, visueel-ruimtelijk redeneren, werkgeheugen, verwerkingssnelheid en fluïde redeneren. Deze schaal helpt bij het identificeren van leerproblemen, gedragsstoornissen en hoogbegaafdheid, en ondersteunt het opstellen van effectieve interventie- en onderwijsplannen.

De WPPSI-IV, ontworpen voor jongere kinderen van 2 jaar en 6 maanden tot 7 jaar en 7 maanden, is specifiek afgestemd op de ontwikkelingsbehoeften van kleuters en jonge kinderen. Het biedt waardevolle inzichten in het vroegtijdig opsporen van cognitieve sterktes en zwaktes, wat essentieel is voor de vroegtijdige interventie. Deze schaal evalueert onder andere verbaal begrip, visueel-ruimtelijke vaardigheden, werkgeheugen en verwerkingssnelheid. Beide instrumenten zijn essentieel voor psychologen, orthopedagogen en andere specialisten die werken met kinderen, en spelen een cruciale rol in het bevorderen van de cognitieve ontwikkeling en het welzijn van jonge cliënten.

Wat komt er uit een Intelligentieonderzoek?

Een intelligentieonderzoek kan je helpen om je kind beter te begrijpen. Het onderzoek laat zien wat de sterke en minder sterke kanten van je kind zijn. Zo kun je zien waar je kind extra hulp of juist uitdaging nodig heeft. Je kunt ook zien of je kind (hoog)begaafd is. Dat betekent dat je kind erg intelligent is en creatief kan denken. Sommige (hoog)begaafde kinderen hebben speciale aandacht nodig om zich goed te ontwikkelen en zich prettig te voelen.

professioneel intelligentie onderzoek voor kinderen

Bij Psylicht bieden wij deskundige intelligentieonderzoeken aan voor kinderen. Ons doel is om een helder beeld te krijgen van de cognitieve capaciteiten van uw kind, zodat wij gerichte ondersteuning en begeleiding kunnen bieden.

Waarom Psylicht voor een Intelligentieonderzoek?

Wij bieden meer dan een alleen intelligentiescore. Wij onderzoeken je kind met aandacht voor de mogelijke invloed van faalangst, ADHD, trauma, autisme of andere factoren. We hebben veel ervaring in het uitvoeren van intelligentieonderzoek, waardoor we verder kijken dan alleen de cijfers.

Wij bieden meer dan een alleen intelligentiescore. Wij onderzoeken je kind met aandacht voor de mogelijke invloed van faalangst, ADHD, trauma, autisme of andere factoren. We hebben veel ervaring in het uitvoeren van intelligentieonderzoek, waardoor we verder kijken dan alleen de cijfers.